l'Ouverture d'Unamore

Menu

Augustus 2022

August 2022

Lieve mensen
Het is nu volop zomer en het is al de maand augustus waarin op de 25 mijn leven een aanvang nam, dankzij een doortastende arts, die mij uit de schoot van mijn moeder wist te bevrijden, waarin ik in een vleesboom verstrikt had gezeten. Daarna werd ik nog net niet dood met een gebroken armpje op een kruisje gespalkt om te herstellen en kon ik wonder boven wonder aan dit prachtige leven beginnen.

Tijdens de l’Ouverture van 27-28 augustus, verlang ik met dankbaarheid en groeiende blijdschap in mijn hart bij dit geschenk stil te staan. En jij en zo ook iedereen die dat wil, zal dan natuurlijk van harte welkom zijn om samen met mij dit geluk van mens zijn te vieren en nog meer bewust te worden van wat het is een mens te zijn ... Dit zal dan ook het thema van de l’Ouverture worden. Ik zal daar schilderijen bij zoeken …en ophangen ... in mijn atelier en in de gang boven.

Het zal een open l’Ouverture zijn, waarin iedereen vrij is om te komen en gaan vanaf 13.00 uur. Rond half drie wil ik zowel op zaterdag als op zondag vertellen, hoe ik mijn leven nu bezie en wat ik er van begrijp. Ik wil dit in de woonkamer doen omringd door 13 zonen uit de tijd dat ik een leven leidde als Rachel en de vrouw was van Jacob uit de verhalen van de bijbel.

Boven op mijn atelier zijn de schilderijen te zien met het thema: de mens En daar zullen ook op de tafels enkele werken op papier liggen, waaruit wellicht voor een liefhebber een keuze gemaakt kan worden, voor als die nog graag een werkje van mij in ruil voor een klein bedrag zou willen hebben voor zichzelf of een ander. Het leven is een geschenk en daar wil ik straks, vooral voor mijzelf, uitdrukking aan geven door met dit voorstel te komen.

Op zondag maak ik de tafels na 5 uur leeg, om met wie dat ook wil, samen daaraan te kunnen eten. Ik zal voor soep zorgen en brood en zoals ook tijdens vorige keren waarop ik een verjaardag vierde, kan het fijn zijn, wanneer iedereen iets extra’s nog te eten meeneemt ... zodat we lang kunnen tafelen. En van elkaar en het leven genieten.

Lieve jij, deze l’Ouverture zal de laatste van dit jaar zijn. Volgend jaar zal er in ieder seizoen een l’Ouverture gehouden worden. Wanneer dat zal zijn, zal ik bijtijds in een rondzend groet laten weten.

Voor nu is het wellicht handig om te weten wat een prijs voor een werkje van mij kan zijn, dat dan op de tafels komt te liggen (Deze zijn niet ingelijst). De kleintjes 24x30cm voor 50 euro en de maat 37x47 ook voor 50 euro maar de grotere met de maat 53x63 voor 100 euro.

En mocht je zondag mee aan tafel willen zitten, laat me dit weten met het oog op de soep en het brood. Sowieso is het fijn om van te voren te weten, wanneer je van plan bent te komen.

Geniet van de zomer, van de donder en bliksem. Van maan en zon en al wat aan het licht komt, ook al kan dat misschien pijnlijk zijn…… Toch zal het bevrijdend kunnen zijn, als we ons meer bewust worden van de Waarheid in de schepping, waarin we als mens nu leven.  Een waarheid die Jezus van Nazareth ooit twee duizend jaar geleden en velen met Hem ons voorleefde. En nog steeds op alle mogelijke manieren ontkend wordt. Waardoor de mens  steeds vaker gereduceerd wordt tot een nummer of een kleur in een statistiek.

Maar eens en daar ben ik van overtuigd zal de zuivere Waarheid van de gave van het leven zegevieren en kan er weer respect en liefde groeien op de aarde en de ander niet een ander zijn, maar een gelijke.

Unamore in liefde en vertrouwen dat we hier naar toe op weg zijn.