l'Ouverture d'Unamore

Menu

December 2021

December 2021

Lieve mensen, 

Het is nog herfst. De ochtendzon schijnt mijn huis binnen. Door de ramen zie ik hoe hij schijnt op nog enkele bladeren van de platanen, die aan de kade staan. Ze twinkelen in de zacht blauwe lucht. Ik denk na over al wat er gaande is in de wereld en de natuur. In mijn eigen leven en dat van allen en alles om mij heen en hoe dat alles nu in een ander licht komt te staan.

Met grote eerbied dank ik de Albron van al wat is, ja van al wat leeft en mij omringt. In de natuur vindt nu zichtbaar een transformatie plaats en dit nodigt ook ons uit om ons zelf gade te slaan en de vruchten te zien van al wat wij hebben teweeggebracht hier op aarde en in ons eigen leven.

De komende l’Ouverture van 4-5 december is weer een inloop weekend, waarin je vrij bent om te komen en te gaan, wanneer het jou uitkomt. Ik zal schilderijen uitzoeken op het thema afscheid en het openstaan voor nieuwe inzichten. Het is ook het weekend van het sinterklaas gebeuren en van het ervaren van het verrassende geluk van kunnen geven. Voor mijn serie voor Amsterdam, een van de zeven steden in mijn steden project, maakte ik een werk over Sint Nikolaas, de beschermheilige en Schutspatroon van deze stad.

Sint Nikolaas was bewust van de Albron waar hij uit voortkwam, waardoor hij wonderen kon doen en rijkdom kon manifesteren. Hij vertrouwde op de intelligente Licht kracht in hem zelf en zo kon hij vanuit Liefde te hulp schieten, als hij dit verlangde. Ook wij kunnen dit wanneer wij in die verbinding met de Albron zijn. Ik verwacht dat dit voor velen mogelijk wordt, als we ontwaken uit onze zelfgeschapen bizarre leefwereld, waarin we meer dan eens het vertrouwen in onze eigen Lichtkracht uit handen hebben gegeven.

Lieve jij, geniet van de zon en de maan, die weer zo mooi door de bomen schijnt en blijf in verbinding met je zelf je eigen licht en dat van allen om je heen.

Ik omhels je in gedachten

unamore