l'Ouverture d'Unamore

Menu

December 2023

December 2023

Lieve mensen, lieve jij

De zon heeft zich gewend ... het Licht komt weer naar de aarde terug. Voorlopig zullen we daar nog niet veel van merken. Maar ondanks deze groet van de zon, ontwaakt in ons steeds krachtiger het Licht waaruit en waarmee wij op aarde hier leven. Er spelen krachten die nog proberen ons in het duister te houden en tot slaaf te maken met nieuwe wetten, waaraan we volgend jaar moeten gehoorzamen en die onze vrijheid nog verder inperken. Maar ... het Licht is niet langer meer te doven. Steeds meer mensen over de gehele aarde proeven aan de vrijheid die het Licht ons verschaft ... verheldert en inzichten geeft ...

Licht is bovenal Liefde ... vanuit de Oerbron van het Leven doorstraalt ze heel de Schepping, zowel op de planeet, waarop wij wonen, als op de planeten in ons universum en in al de overige universa. Dit oneindige Liefdeslicht omhult en doordrenkt Al Wat Is. Ook jou.

Als je dit eenmaal ontdekt hebt, voel je, dat die helende Waarheid je de vrijheid geeft om je eigen weg te gaan. Met vallen en opstaan in het verlangen hier op aarde een nieuw begin te maken van een samenleving in onvoorwaardelijke liefde en harmonie.

Voor velen zijn deze dagen ook een herinnering aan de geboorte van Jezus Christus, die als mens zelf de ervaring heeft moeten ontdekken, dat Hij als mens een deel, ja een straal van Licht is, komende vanuit de Oerbron. In zijn volwassen jaren kon Hij dan ook zeggen.

IK BEN HET LICHT / DE WEG en DE WAARHEID

Hij sprak zich zo uit vanwege zijn verlangen dat vol mededogen was, om heel de mensheid tot dat inzicht te inspireren. In deze tijd - 2000 jaar later - ontdekken steeds meer mensen dat ze een Lichtwezen zijn ...ja van oorsprong een goddelijk wezen zijn. Tijdens het groeiend inzicht kon Hij zich bevrijden van de beperkende gedachten, waarmee de mensheid over zichzelf was gaan denken. Wat Hem daarbij hielp was het uitspreken van deze woorden:

IK BEN DE OPSTANDING EN HET LEVEN

Dit gaf Hem de kracht alle moeilijkheden te overwinnen tot zelfs het ondergaan van de kruisdood toe. Ik ben daarvan getuigen geweest als zijn zusje en heb daarover geschreven in het boek “Ruth Spreekt” ... nog steeds lees ik daarin voor het slapen gaan een enkele bladzijde om steeds dieper door te dringen in hoe Jezus voor ons nog steeds een voorbeeld kan zijn.

Het komende jaar wil ik weer in ieder seizoen een l’Ouverture houden. De eerst volgende zal zijn op 3-4 februari met het thema: geloof, hoop en liefde en daarna in de lente tijdens het Pinksterweekend op 18-19 mei met elkaar te delen wat het lezen van het boek “Ruth Spreekt” bij ieder van ons heeft teweeg gebracht. Mocht je daarbij kunnen zijn of als je benieuwd bent ... weet je welkom. Ik zal daar ook de schilderijen uit het boek bij laten zien.

Zoals ik in mijn vorige groet heb laten weten, wil ik graag over het boek vertellen als ik daarvoor wordt uitgenodigd. Het hoeft geen grote groep te zijn, want voor drie mensen pak ik al graag de trein. Al wordt het volgend jaar herfst ... Ik trek het hele jaar hier voor uit ... aarzel daarom niet.

En voila er ligt een nieuw jaar voor ons klaar en dat kan wel eens een heftig jaar worden nu we aan het einde van een aarde cyclus zijn aangekomen.

Het zal ons uitnodigen in onze Waarheid te staan ... in Licht, en met een Liefde die vergevingsgezind is. Weet ook dat mochten er af en toe zware tijden voor je zijn dat wij altijd omhuld zijn met Gods onvoorwaardelijke liefde.

Unamore