l'Ouverture d'Unamore

Menu

Herfst 2012

November 2012

Lieve mensen

Gisteren is bekend geworden wat het regeerakkoord inhoudt. Het is vooral geconstrueerd op economische belangen.

Ik begrijp dat er aandacht moet zijn voor de economie, maar hoor geen enkele drang of inzicht om eens anders te denken over de wijze waarop het geld, de euro, tot dienst kan zijn voor ieders welzijn, en daar bedoel ik mee voor de werkelijke behoefte van de mens en haar ziel.

Deze bezuinigingen zijn bedacht om na een aantal jaren ons luxe leventje weer terug te hebben. Er is dus niets aan de hand, lieve mensen, alleen even tanden op elkaar.

Hoe lang denkt men ons nog met een kluitje in het riet te sturen? Door de veelheid aan ervaringen hebben we onze dromen kunnen voeden, zijn we wijs geworden. Weten we wat we echt nodig hebben om hemel op aarde te laten zijn. Want daar zijn ze voor geschapen en het is aan ons om dat te realiseren. Wij kunnen ons niet meer verzoenen met visioenen waar het vooral om het materiële en geldelijke gewin gaat. In zo een hemel is geen plaats voor iedereen , wordt de aarde leeggeroofd, en kinderen in fabrieken te werk gesteld. Zijn wij allen slaaf van een destructief systeem. We zien nu al in ons eigen land dat het leven voor velen zinloos voorkomt. Het zijn vooral de kinderen die ons dat signaal geven, wanneer ze zich in coma drinken en vroegtijdig de school verlaten.

De leiders in de wereld hebben het zicht op de goddelijke roots van de mensheid verloren.

In de komende l’Ouverture van 3-4 november laat ik een aantal werken zien, die ik sinds 1988 tot nu toe geschilderd heb. Het is het tweede deel van mijn terugblik op mijn schilderend leven.

unamore