l'Ouverture d'Unamore

Menu

Januari 2020

January 2020

Lieve mensen

Het licht en de warmte van de zon keert weer terug naar onze planeet aarde. Het is niet alleen het zonlicht, maar ook het licht in onze harten dat toeneemt. Wij zijn atomaire energievelden. Het zijn de cellen van ons lichaam die atomen bevatten en de kern van het atoom is licht. Je zou kunnen zeggen dat wij lichtwezens zijn. Ik lees er over en zie zelf ook, dat het licht overal in de wereld toeneemt. In deze donkere maand december leidt dat in ons tot na denken over het leven dat we leven. Het daagt ons uit tot misschien wel andere inzichten te komen. Er is veel duisternis in de wereld ... schaamteloos veel ... dat het licht vertroebelt en verduistert. Maar in de meeste mensen op de aarde groeit het verlangen om daar niet in mee te gaan.

Het Licht in ons stuwt dat verlangen in ons op en zoveel meer mensen zetten zich in voor menselijkheid in de zorg en voor elkaar en de aarde en al wat er op leeft. Zij zien het gevaar van de systemen, die steeds nadrukkelijker ons leven gaan beheersen. De schade die de systemen aanrichten wordt meer en meer zichtbaar en veroorzaakt dat er op alle fronten aandacht voor komt en naar oplossingen gezocht wordt. Het lijkt wel crisis …een gevecht tussen licht en duister ... in ons zelf en om ons heen.

Het is niet op te lossen met feestelijk eten tijdens deze kerstdagen en met lichtshows in de lucht rond de jaarwisseling. Dit wordt wel steeds duidelijker, maar toch! Het samenzijn deze dagen kan wel het verlangen naar eerlijkheid en rechtvaardigheid en liefde voeden, waardoor we de uitdagingen waar we voor staan met hernieuwde kracht aan willen gaan. ik ben daar vol vertrouwen in, ondanks alle tegenwerking en onbegrip waar we mee te maken krijgen door het materialistische denken in het kapitalistische systeem waarin wij leven.

Volgend jaar in 2020 wil ik weer door gaan met de maandelijkse l’Ouverture tijdens ieder eerste weekend van de maand. In het nieuwe jaar start ik, zoals ik 20 jaar geleden begon, met thema’s en zoek daar voor schilderijen uit die het thema belichten. De l’Ouverture op 4-5 januari zal de eerste in die reeks zijn. Vanwege het nieuwe jaar wil ik, vooral voor mijzelf die werken uit zoeken die mij inspireren in mijn vertrouwen voor de weg, die ik heb te gaan in mijn werk en mijn leven.

Zo zal o.a het schilderij “de oerzee van de schepping” daarbij zijn en dat van “Mijn Gedachterichter”, (ook wel innerlijke Mentor genoemd) en het schilderij over de verschijning van Maria van Fatima en mijn werk over Saint Germain en dat van mijn tweeling ziel in de dimensies van Licht.  Ook de werken over Egalitié, Fraternité en Liberté ... zullen niet ontbreken. Mocht jij ook samen met mij je willen laten inspireren door de werken, die ik dan laat zien, weet je van harte welkom.

Voor wie meer info over een l’Ouverture wilt weten. Zij wordt ieder eerste weekend van de maand gehouden. Een l’Ouverture begint tussen 13.30 en 14.00 uur. Daarna is er een inleiding en eindigt meestal tussen 16.00 uur – 16.30 uur. Op zondag is er na afloop een zelfgemaakte soep, voor wie mee wilt eten, omdat na het zien van de schilderijen het altijd plezierig is nog even samen te kunnen zijn. Wel is het is fijn voor mij, als je van te voren laat weten of je komt. Mocht je een vrijwillige bijdrage willen geven, dan is dat natuurlijk welkom. Daarvoor staat een mandje klaar.

Lieve jij, ontvang al mijn wensen van vertrouwen, schoonheid en liefde voor in jouw eigen leven, waarin je jouw stappen zult zetten om zo jouw dromen te realiseren. ik wens je daarbij geluk en kracht!