l'Ouverture d'Unamore

Menu

Juni 2013

June 2013

Lieve mensen

Het is mijn wens om af en toe tijdens een l’Ouverture iemand de gelegenheid te bieden iets van zijn of haar wijsheid, passie of bewogenheid met ons te delen aan de hand van een selectie van mijn werken.

Zo presenteert Sonja Ortmans op mijn uitnodiging de komende l’Ouverture op 1-2 juni.  Zij heeft jaren lang jarenlang in de advocatuur en andere juridische banen gewerkt. Ze heeft een speels en fascinerend boek geschreven dat een zoektocht inhoudt naar holisme en compassie in het recht.

Ze heeft het de titel “Recht uit het hart” meegegeven en ook recht uit het hart geschreven. Ik heb er van genoten. Vandaar dat ik er een l’Ouverture aan wilde wijden. Sonja heeft de schilderijen inmiddels uitgezocht, en zal bij ieder gekozen schilderij ons kort vertellen, waarom zij het gekozen heeft, waardoor wij inzicht krijgen in haar visie over hoe geschillen aangepakt kunnen worden en ware heling voor alle partijen mogelijk wordt.

Voor wie niet bekend is met het begrip wil ik graag verduidelijken wat de l’Ouverture d’Unamore inhoudt. Een l’Ouverture wordt iedere eerste weekend van de maand gehouden in mijn huis op de Nassaukade 169 B in Amsterdam.

Zij begint om half 13.30 uur en duurt tot een uur of vijf. Voor we naar het atelier gaan, waar een voor een een aantal schilderijen worden getoond,  drinken we eerst een kopje thee met elkaar.

De zondagmiddag sluit ik graag af met een vrij expressie uur, waarin ieder voor zich een notitie kan maken van wat hij of zij ervaren heeft. Zodat het niet in het dagelijks leven  verloren hoeft te gaan. En dit keer na aanleiding van de lezing van Sonja Ortmans voor ons zelf weten hoe we  geschillen kunnen oplossen.

Een notitie kan in de vorm van een gedicht zijn, een tekening, een lied, een dans of met muziek op een meegebrachte instrument. Na het delen van onze notities is het fijn om samen van een stevige soep te genieten, alvorens iedereen weer naar huis gaat. Zoals gebruikelijk vraag ik een financiële bijdrage. Op zondag is het vrij parkeren.

Met het oog op het aantal plaatsen dat beschikbaar is het belangrijk dat je je van te voren opgeeft.

Veel zonneschijn  wens ik ons toe in deze nog steeds frisse lente

unamore