l'Ouverture d'Unamore

Menu

Juni 2021

June 2021

Lieve mensen,

Hoe is met je ... heb je de zwaluwtjes al door de lucht zien dartelen? Het is lente, de meidoorn bloeit en jonge vogeltjes vliegen uit. Het Pinksterweekend nadert.

Wij mensen zijn langer hoe meer mechanisch gaan denken, ook zo over ons lichaam. Het jasje, ons lichaam, van onze geest, krijgt door deze wijze van benaderen in mijn ogen nu wel obsessief veel aandacht. Dagelijks wordt in kaart gebracht hoe het met de lichamen van de mensen in de landen om ons heen en ver daar buiten gaat ... Zo geboeid zijn wij geraakt door dit mechanisme in ons denken.

Gelukkig wordt onze geestkracht wakker. Het doet velen opstaan en de straat opgaan met duizenden trekken ze door de steden in ons eigen land en in de landen om ons heen. De grote omwenteling is nu zichtbaar gaande. We zijn een nieuw tijdperk ingestapt.

Het is het Aquarius tijdperk, waarin wij onszelf ook als een individu gaan waarnemen en daardoor het unieke deelgenoot zijn van een grote mensen familie weer ontdekt kan worden. Zoals de blaadjes aan de boom groeien en samen de bomen tot bloei brengen en zo zorgen voor zuurstof en schaduw. Het is diezelfde geestkracht die de blaadjes doet groeien, die ook in ons aanwezig is, ons inspireert.

De l’Ouverture in de maand juni valt in het weekend van 5-6. Deze l’Ouverture heeft geen thema maar is een expositie van verscheidene schilderijen, die ik daarvoor heb uitgezocht en opgehangen. Het zijn schilderijen uit mijn beginperiode en later.

Zoals o.a Ins Blaue Hinein uit 1964 en de ziel van het Palestijnse Volk, dat nu weer zo gekweld wordt, uit 2000 en de Pinkstergeest uit 2021.

Ook hoop ik weer op voedende gesprekken beneden rond de tafel over wat er in ons leeft. Zoals dat jaren geleden ook in ieder seizoen een keer mogelijk was. En waaraan ik zulke heerlijke herinneringen heb overgehouden.

Je bent vrij om te komen en te gaan tussen 13.00 uur en 16.30 uur. Mocht je al weten welke tijd …laat het mij weten, dan kan ik daar rekening mee houden als iemand zich aanmeldt zodat iedereen de ruimte krijgt, zoals dat nog gewenst wordt.

Lieve jij, laat je geest kracht tot bloei komen in je eigen kleurenpracht en droom met mij mee aan een vernieuwd paradijs voor ons allen.

unamore