l'Ouverture d'Unamore

Menu

Lente 2009

April 2009

Lieve lentemensen, lieve zonnestralen,

Blij als een krokus , trompetterend als een narcis schrijf ik jullie in deze lente dagen over mijn programma in de l’Ouverture d’Unamore.

4-5 april – Thema;  Leven in en met schoonheid. Je bent welkom  vanaf 13.00 tot 17.00 uur zowel op zaterdag als op zondag. Het  is een snuffelweekend waarin je vrij kunt rond dwalen op mijn atelier, rond 14.30 uur is er gelegenheid een deel van het uitgebreide mooie filmmateriaal te bekijken, waaruit Nordin Lasfar vorig jaar het televisie filmpje van tien minuten over mij maakte. Het is ook een weekend waarin het mogelijk is posters en kaarten te kopen of de inleidingen tot de steden Amsterdam en Berlijn. Wellicht een schilderij te lenen…..kopen …..misschien en waarin er tijd is voor een persoonlijk gesprek of rond de tafel met wie er zijn.

2-3 mei – thema;. Liefdesliederen ( 13.30 -17.00 uur – aanvang rondleiding 14.00 uur) ……omdat nu het zaad van de liefde zo voelbaar in ons kiemt, de scheppingskracht zich in ons roert, de kracht van de liefde in ons bloed zingt.

6-7 juni – thema ; persoonlijke schilden ( 13.30-17.00 uur – aanvang rondleiding 14.00 uur) Een l’Ouverture op DVD, waarin wij kijken naar het filmmateriaal dat geschoten is tijdens een l’Ouverture, waarin oa. vier mensen uitgebreid vertellen over wat het schild voor hen betekent.

4-5 juli – thema; leven in overvloed ( 13.30-17.00 uur – aanvang rondleiding 14.00 uur ) In dit weekend worden schilderen getoond die ons inzicht geven in de overvloed waarin wij leven.

1-2 augustus – thema; Leven in schoonheid, een snuffelweekend (13.00-17.00 uur) Zie 4-5 april met wederom om 14.30 gelegenheid om het uitgebreide filmmateriaal te bekijken.

5-6 september – thema; een wandeling door Amsterdam (13.30-17.00 uur ) Er is mij gevraagd om nog eens door Amsterdam te kunnen wandelen en daar de Maya energievelden waar te nemen. Ik stel voor dit weekend daaraan te wijden. Mocht het weer niet plezierig , dan wordt het wandelen op mijn atelier langs de schilderijen, die ik over deze velden in Amsterdam gemaakt heb.

3-4 oktober – thema; het werk van mijn vader, Pieter van Velzen (13.30-17.00 uur) (aanvang rondleiding 14.00 uur)  Een l’Ouverture waarin ik aan de hand van de documentatie mappen zijn werk zal toelichten en enkele schilderijen kan laten zien, waarna we de glas en loodramen in de Papagaai in de Kalverstraat gaan bekijken en het prachtige Maria beeld in de Vredeskerk .

7–8 november – thema; tocht door het duister. (13.30-17.00 uur – aanvang rondleiding 14.00 uur) Hoe licht  en donker in eenheid te beleven ….met schilderijen die ons daartoe kunnen inspireren

5-6 december – thema; Leven in schoonheid, waarin we ons laten verrassen door de schoonheid. (13.00-17.00 uur) In dit snuffelweekend kunt je weer rond dwalen op mijn atelier, met rond 14.30 gelegenheid het uitgebreide rijke filmmateriaal, van twee dagen filmen, te bekijken, waaruit Nordin Lasfar vorig jaar het televisie filmpje over mij maakte. Het is een weekend waarin het mogelijk is posters en kaarten te kopen of de inleidingen tot de steden  Amsterdam en Berlijn wellicht een schilderij te lenen…..kopen …..misschien en waarin ruimte is voor een persoonlijk gesprek of rond de tafel met wie er zijn.

lieve jij. Het lente seizoen is ons leven binnen gekomen en wist uit ons geheugen alle kaalheid. Zo zal zij ons verfrissen.Alles wat we gezaaid hebben zal zichtbaar worden …. ….om ons heen ook in de aarde ook in ons eigen leven en in ons zelf.  De dagen lengen ……we gaan ieder onze weg van hoop, geloof en liefde. Het leven is goddelijk.

Weet je hartelijke gegroet door unamore