l'Ouverture d'Unamore

Menu

Maart 2013

March 2014

Lieve mensen,

1-2 maart is er l’Ouverture d’Unamore met het thema: leven in schoonheid. Dit is weer zo’n weekend waarin mijn huis van 13.00 uur tot 17.00 uur open is voor belangstellenden in mijn kunst. Vrij kun je er rond kijken door het hele huis en bladeren tussen de werken op de tafels. Ook is het mogelijk een video of een dvd te zien over mijn werk en deel te nemen aan gesprekken, die ontstaan aan de ronde tafel. Weet je welkom.

Wat is het toch weer een ontroerend gezicht al die sneeuwklokjes, die moeder aarde ons weer schenkt nu de zon haar wakker heeft gekust uit haar winterslaap. Krokusjes en hyacinten kleuren de aarde en in de bomen en struiken worden de knoppen groter en groter. Als ik de vogels hoor zingen, denk ik, misschien zingen ze ook wel om ons aan te sporen onze dromen te realiseren.

Want alles is immers met elkaar verbonden en heeft invloed op elkaar. De Schepping is een groots liefdesgebeuren. En wij zijn daar deel van. Het is schrikken hoe we daar in staan en een wereld met elkaar aan het creëren zijn, waarin we van de ene begoocheling naar de ander op weg zijn tot de leugens ingezien worden en we daar niet mee willen leven. Maar hoe dan verder. Ik hoop dat mijn schilderijen een bijdrage kunnen zijn aan de schoonheid die vrijkomt wanneer de leugen ontmaskerd is, zowel in ons zelf als in de wereld waar we deel van uitmaken.

Na deze l’Ouverture hebben de volgende weer een thema. Deze beginnen om half 13.30 uur. In zo’n weekend laat ik een aantal schilderijen een voor een zien. Al kijkend ontstaat er dan een weg waarbij de schilderijen ons bijlichten op ons pad, in ons o zo verrassend leven, waarin zoveel gaande is. Deze weekenden zijn voor mij dagen vol inspiratie door het samen delen van onze inzichten. Ik word er altijd blij van. Ze geven mij kracht en vertrouwen.

Voor iedereen wens ik de zo nodige kracht, helderheid en wijsheid om op zijn /haar weg te gaan, zoals het hart dat ons aangeeft en daarbij de eigen intuïtie te vertrouwen.

unamore