l'Ouverture d'Unamore

Menu

Mei 2012

May 2012

Lieve mensen

Minnen omwille van de Minne is het thema van de l’Ouverture in de maand van mei. Hoe ouder ik word hoe meer ik bewust word van de energie van de liefde, die het wezen is van ons zijn en van de hele schepping.

In de wereld van vandaag worden we dagelijks geconfronteerd met diverse helse situaties en plekken op onze aarde. Het lijkt wel of ze zich uitbreiden. Ook in ons eigen land kan de begrensdheid van de liefde pijnlijk voelbaar zijn, zelfs in ons eigen leven. Al duizenden jaren is de mensheid op drift en hebben we de liefde begrensd en onze wil opgelegd.

Nu is het weer lente en nestelen de vogels in de bomen, kleuren de tulpen en de bloesem in de bomen onze tuinen en parken. De aarde geeft ons haar liefde, ondanks dat wij haar bedekken met asfalt, sigaretten peukjes, plastic en stank. Ze heeft ons nog steeds lief. Wij, de mens als deel van haar zijn, volgen nog steeds haar ritmes ondanks ons digitale leven. In de winkels hangen weer zomer kleren en lijkt de liefde te koop …..

Vanwege de lente heb ik enkele werken uitgezocht die het thema liefde in zich dragen om samen opnieuw haar grenzeloosheid, intelligentie en kracht te ontdekken. We dragen daar allen verhalen van mee in ons hart. Wel iedere dag verrast ze ons omdat ze zo krachtig, niet te stuiten is ….waardoor een kabinet kan vallen en regeringsleiders een andere koers moeten gaan varen, omdat ze anders niet meer geloofwaardig zijn. Tergend langzaam wordt er geschoven naar een meer humane richting. Want de mensheid staat op de drempel van een nieuwe gelukkige tijd. De aquarius energie stroomt nu naar ons toe …we baden er al in… en zo we groeien wij tegen wil en dank vaak in naar meer heelheid in ons zelf en met elkaar.

Mijn site is nu bijgewerkt en aan een Franse editie wordt gewerkt. Ook aan een nieuw rubriekje met reacties over hoe het is om een schilderij van mij in huis te hebben. Mocht je ook een reactie willen geven ... Ik verzamel ze nu.

Met grote passie schilder ik aan mijn serie voor Granada. Mijn atelier stroomt over van de klanken van Paco Pena en de zang van El Camaron de la Isla. Ik dans er met handen rood van de verf. s’nachts droom ik mij in Granada ... Overdag bij de stilte van het witte papier opent de Sierra Nevada haar hart ...
Mijn lente is Spaans dit jaar.

Mocht je het weekend van 5- 6 mei willen komen. Laat het me weten. Vanaf 13.30 uur ben je welkom, staat de thee klaar. Om 14.00 uur gaan we naar het atelier waar de schilderijen een voor een getoond worden.

Op zondag na half 5 als we de schilderijen gezien hebben is fijn om een notitie te maken van wat we ervaren hebben, zodat het kan bezinken en makkelijker in ons bloed mee gaat stromen als we het dagelijkse leven weer instappen. Dit kan al tekenend of schrijvend, zingen of dansend of op je meegebrachte muziek instrument. We sluiten dan af met een stevige soep.

ik wens iedereen vrede en een licht hart.