l'Ouverture d'Unamore

Menu

Mei 2021

May 2021

lieve Mensen

Een nieuwe maand nadert, als ik haar naam uitspreek word ik blij van binnen, met zoveel meer bloemen groot en klein die straks bloeien, met dartelende lammetjes in de wei, vogels die uit hun ei komen en leren vliegen. De zon zal schijnen en de maan kan betoverend mooi zijn ...

Eens lang geleden vierden we dat ons land bevrijd werd van een duistere bezettende macht, die het hele Joodse volk trachten te vermoorden, evenals de zigeuners en al die mensen die hun lichaam anders ervoeren dan de bezetters dulden. De waanzin beheersten het leven op aarde. Wee hen die daar tegen in opstand kwamen, ook zij werden gevangen genomen en de meesten van hen zijn eveneens vermoord.

Hoe zal deze nieuwe maand mei in heel de wereld, ja voor iedereen die er in leeft straks er uitzien? 
Hoe vrij zullen we ons voelen?

Als ik daar over nadenk, weet ik voor mijzelf dat ik overtuigd ben, dat ieder mens, die geboren word op aarde de vrijheid heeft, zelf in zijn leven keuzes te maken. Hij kan het licht dat in hem aanwezig is, binnenin zijn atomen versterken, uitbreiden of indammen. Ik kan dit licht ook zien als een energie van liefde. Je voelt het soms bij mensen aan hun energie en ook kun je het zien aan het licht in hun ogen. Dit geschenk dat we in ons dragen, kan geen macht van buiten noch jou noch mij ontnemen. Ondanks de regels waarmee ons leven wordt ingekaderd en georganiseerd.

De l’Ouverture van 1- 2 mei kan gehouden worden. ik open mijn huis daar graag voor, nu ik meer dan een persoon mag ontvangen. Mocht je aan een l’Ouverture willen deelnemen, houdt dan wel de regelgeving in de gaten. Misschien wordt het zomaar weer veranderd. Het thema van de l’Ouverture zal vertrouwen zijn. Een weekend, waarin we onze geest-kracht kunnen voeden met de verschillende energie - velden, die mijn schilderijen zijn, die ik daarvoor heb uitgezocht. Maar ook door wat we elkaar kunnen meegeven over het vertrouwen dat we bij ons dragen en licht geeft op het pad dat we gaan. Mocht je er bij willen zijn, meld je dan ruim van te voren aan, nu ik 2 personen zowel op zaterdag als op zondag kan ontvangen.

Voor wie meer info over een l’Ouverture wil weten. Zij wordt ieder eerste weekend van de maand gehouden. Een l’Ouverture begint tussen 13.30 en 14.00 uur. Daarna is er een inleiding en eindigt meestal tussen 16.00 uur - 16.30 uur. Op zondag is er na afloop een zelfgemaakte soep, voor wie mee wil eten, omdat na het zien van de schilderijen het altijd plezierig is nog even samen te kunnen zijn. Wel is het is fijn voor mij, als je van te voren laat weten of je komt. Mocht je een vrijwillige bijdrage willen geven, dan is dat natuurlijk welkom. Daarvoor staat een mandje klaar.

lieve jij, laat je licht, je liefde stralen, doe mee met de bomen die nu zo’n mooie zachte waas van licht groen uitstralen.

unamore