l'Ouverture d'Unamore

Menu

Mei 2022

May 2022

Lieve mensen,

Het is lente en het leven in de bomen bij mij aan de kade en in de tuinen wordt zichtbaar in een tere groen waas. Het Paasfeest, nu meer een vrij Paasweekend, is vanouds her ingesteld in de lente om ons bewustzijn te laten herinneren dat de situatie van de dood niet bestaat, zoals wij die vaak nog kunnen beleven.

Vanuit de Oerbron van al het geschapene is er leven na dit leven van ons, en zo zullen wij bij het sterven overgaan na een meer geestelijke wereld. In dit tijdsgewricht waarin wij nu leven, zijn wij dagelijks geconfronteerd in de media met de eindigheid van menselijk leven. Geleidelijk aan merken we, dat er veel veranderd is in onze wijze van leven in vergelijking met een aantal jaren terug. Het is nu bijvoorbeeld niet meer vanzelfsprekend dat jonge mensen hun wens voor een eigen woning kunnen realiseren. Een zekere vrijheid waarin we zelf verantwoording dragen voor hoe we willen leven, wordt zienderogen ingeperkt. Ik ben er van overtuigd, dat wij allen geschapen zijn met een vrije wil en dat dit een bedoeling heeft opdat wij, ja ieder van ons, eigen keuzes kunnen maken in hoe wij willen leven. Daarom raakt het ons allen, als wij in de media zien en horen die duizenden mensen die vluchten voor het oorlogsgeweld in de Oekraïne. We raken geëmotioneerd. En ervaren de angst voor een derde wereldoorlog, waarop aangestuurd wordt door hen die nog steeds menen dat strijd de enige oplossing is en ook onze regering doet daar van harte aan mee.

Lieve vrienden, laten we vooral niet in de valkuil van onze emoties trappen. Het is de hoogste tijd dat we onze emoties liefdevol gaan onderzoeken en hopen dat we ervan leren. Want dan kan er vrede groeien in ons eigen hart en vergiffenis naar allen die deelnemen aan oorlogvoering, via wapens, woorden en sancties.

De komende l’Ouverture op 7-8 mei is een open weekend, waarin je vrij bent om te komen en te gaan tussen 13.00 uur en 17.00. uur Er zullen schilderijen te zien van vroeger, aangevuld met werken die ik in de voorbije laatste jaren gemaakt heb. Want sinds twee jaar ben ik een ooggetuigen verslag het schrijven over het leven van Jezus. Waarvan ik nu in de redigeer fase aangekomen.

Ook is er dat weekend van 7-8 mei gelegenheid om samen rond de tafel met elkaar spreken over wat ons zo raakt en waar ons hart vol van is. Samen kijken en aanvoelen naar wat speelt met een open hart. Dit kan ons steunen op de weg, die wij allen hebben te gaan.

Lieve jij, drink van de prachtige energie van deze lente, laat je door haar inspireren. En vergeet niet dat jij een levend volmaakt mooi creatief wezen bent.

Je unamore