l'Ouverture d'Unamore

Menu

Nieuwsbrief April

April 2019

lieve mensen

Het is nu echt lente, een groene waas hangt hier om de bomen in de stad. In de warme middagzon luister ik op mijn balkon naar het gezang van de vogels. Onder mij in de tuinen staat de magnolia in bloei. De lente waarin alles weer tot bloei komt, geeft mij iedere jaar weer een krachtig vertrouwen in het leven zelf. In de natuur zie ik dat na ogenschijnlijke stilstand alles weer kleur en geur krijgt. Als kind maakte ik in de lente het einde van een wrede bezetting mee en zag de vreugde van de mensen over de zo verlangde vrijheid. ik maakte mee dat kunstenaars van alle disciplines hun talenten vrijuit konden ontwikkelen. Later merkte ik dat wel iedere lente in mijn leven opnieuw dat vertrouwen voor mij meebracht. Ook mijn zoon werd in de lente geboren.

Maar deze lente cirkelt er een ander geluid rond. Er is iemand die durft te beweren dat zowel kunstenaars als wetenschappers en journalisten onze samenleving ondermijnen. Velen volgen die man, voelen zich thuis in zijn duistere gedachtegangen en hebben op zijn partij gestemd bij de provinciale verkiezingen. Ook vrouwen waar hij zich minachtend over uitlaat. Op de stemwijzer las ik waarover de leden van de provinciale staten de komende jaren besluiten moeten nemen. De schrik slaat me om het hart als ik aan het bewustzijn van deze mensen denk.

In het Urantia Boek las ik de tekst van het laatste onderricht dat Jezus enkele dagen voor zijn dood in de tempel gaf. Hij zei, “Er kan geen vrede zijn tussen het Licht en het duister, tussen leven en dood, tussen waarheid en dwaling.”

Het Licht neemt toe op de aarde, ook al is dat niet altijd te zien. Daardoor weet ik wel dat als wij het Licht in ons zelf voeden en uitstralen dat het op heel de aarde krachtig aanwezig wordt en het duister zal doen verdwijnen. Ook al heeft dit Licht nog een lange weg te gaan voor het zover zal zijn, ben ik ervan overtuigd dat het leven hier eens en voor altijd voor alle mensen met dankbaarheid en vertrouwen en in harmonie geleefd kan worden.

lieve jij, ik wens je toe dat bij jou net als bij de bomen een groene waas van liefde in je aura aanwezig is en je ook de vrijheid in je kunt voelen om met al je rijke talenten in bloei te gaan staan.

je unamore