l'Ouverture d'Unamore

Menu

Nieuwsbrief Juli

July 2020

Lieve mensen 

Er is een kleine stille revolutie gaande in het hart en het denken van vele mensen, dat zich steeds duidelijker laat zien, nu de eigen soevereiniteit onderdruk gezet wordt door het in verstarring, hangende beleid van onze regering. In vele gemeente- en stadhuizen in Nederlanden zijn bloemen gelegd als symbolische daad voor de teloorgang van onze democratie.

Nu we zolang al genieten van al wat een technische kennis ons kan geven en wij met deze ervaring hebben gezien dat zoveel mogelijk is geworden, zijn we nu geneigd al de problemen, waarvoor we ons gesteld zien, technisch te willen oplossen. Zo zijn we sluipende wijs ons meer mechanisch gaan gedragen …als een soort van robot. Maken zelfs ook echte robots om onze eenzaamheid op te lossen. Terwijl de levenschenkende geestkracht in ons juist zoveel meer geeft aan gevoel van eigenwaarde en medemenselijkheid.

Laten we stilstaan en kijken bij ons eigen prachtig immuun systeem en aan de gehechtheid van ons leven en al wat we hebben. Ons lichaam is nu eenmaal sterfelijk. Onze geest zal voort leven en wie weet weer hier op aarde ook terug keren om een ander leven te leven en nieuwe inzichten te krijgen in hoe de sublieme geestkracht in ons werkt en waartoe die ons inspireert.

Een kleine stille revolutie, die nu als een knop van een bloem open bloeit, zal genegeerd en uitgelachen en bevecht worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat haar geur desondanks velen zal inspireren. Zoals Gandhi in India destijds heeft ondervonden en Jezus van Nazareth in Palestina. Zij die werkelijk in hun hart hebben begrepen dat de mens meer is dan zijn materieel bezit, of een nummer of een kleur in een statistiek, zullen eens als licht fakkels het duistere van alle manipulaties doorstralen. Mijn visioen daarover heb ik geschilderd in een schilderij van 100 x 130 cm. Het zal nog generaties duren, maar geleidelijk aan zal de gehele mensheid verlangen te kiezen om in liefde en respect en vooral ook om in vertrouwen, dat nu vaak verloren wordt, hier op aarde met elkaar te leven.

Zoals ik al eerder berichtte zal de l’Ouverture weer starten in de maand augustus en wel op zaterdag en zondag 1-2 augustus. Deze weken lig ik veel op bed om mijn lichaam met haarzelf helend vermogen weer in balans terug te brengen.

Na een val in 2011 had ik een paar jaar geleden weer opnieuw pijn in mijn rechter arm gekregen en de oefeningen, die ik deed, hielpen me niet echt, zoals dat wel in 2011 nog lukte …Edith Wiersma- arts die al jaren een Body Stress Release practitioner is raadde me aan om via deze methode weer te herstellen. Zij woont bij Duitse grens en kan me jammer genoeg niet helpen, maar stuurde mij naar de Keizersgracht hier in Amsterdam, waar ook een BRS centrum is en daar ontdekte ik hoe, door wat duwtjes op mijn lichaam, het herstel begon…mijn lichaam had daar al mijn energie voor nodig. Ik lag hele dagen in bed en over al in mijn lichaam, voelde ik lichtjes aangaan. Het was een wonderlijke ervaring. Aan dit geschenk geef ik me totaal en in vreugde over, waardoor ik voorlopig nog in een soort van retraite leef, stil liggend in mijn bed. Maar gelukkig heb ik je wel deze groet kunnen versturen.

De zon heeft zich weer gewend .. we gaan een nieuwe fase in - jij en ik - en ik wens voor jou en mij dat deze nieuwe fase ons dat kan geven waar we in ons hart op hopen.

Hier zijn een paar adressen, want mocht je meer willen weten over ons prachtige immuunsysteem, kijk en luister dan naar dit interview met Pier Capel, een professor in de immunologie. Zijn kennis heeft me verhelderd en opgelucht. Omdat ik er zo blij mee was, dacht ik er goed aan te doen het interview door te sturen.

Ook is er een interview met hem in hoe onze gevoelens onze gezondheid beïnvloeden, ja, meer dan ons denken.

Al mijn liefs
unamore