l'Ouverture d'Unamore

Menu

Nieuwsbrief Mei 2019

May 2019

Lieve Mensen, hier is mijn maandelijkse groet in dit verrassend mooie seizoen, waarin alles nu in bloei staat en de zon volop schijnt.

Vanwege het gebeuren in de Notre Dame, heb ik behoefte mijn beleving over de brand met jullie te delen. Een brand die velen over de gehele wereld zo diep heeft geraakt. Ook ik heb dagen stilletjes gehuild en was van slag. Waarom raakt het mij en velen met mij toch zo diep? Voor iedereen zal het antwoord anders zijn. Maar wellicht kunnen mijn gedachten nu ook voor jou verhelderend zijn bij het vinden van een antwoord.

Ik besefte al gauw hoe verwoestend deze brand ook is geweest voor eeuwen oude schoonheid, deze brand desondanks ook een mogelijkheid geeft ons bewust te worden dat dit vuur ook een zuivere transformerende werking teweeg kan brengen.

Op een eiland in de Seine werd ooit duizenden jaren geleden een Isis tempel gebouwd. De mensen toen wisten van de energiestromen in de aarde ... en waar deze energiestromen samenkomen is de energie in de aarde sterk voelbaar. Op dit eiland voelde de Parisi, het volk dat toen hier leefde, deze krachtige energie en zij bouwden daar een tempel op gewijd aan de godin Isis. Ik verwacht dat zij moeten hebben gevoeld dat een goddelijke vrouwelijke energie hier door de aarde stroomde. Zij verlangden moeder aarde te eren en zo ook de Godin. Later kwamen de Romeinen en bouwden er een tempel op voor hun oppergod Jupiter. Weer veel later werd er in de 11de eeuw een christelijke kerk op gebouwd ter ere van de Moeder van Jezus van Nazareth. Waardoor, een mensenzoon, die een hoog kosmisch Lichtwezen is, die we kennen als Aartsengel Michael, op aarde kon zijn om ons de oneindige liefde en wijsheid te openbaren, die de kracht is van de Albron, waaruit de schepping waarin wij leven is ontstaan.

Dit gebouw echter werd door de eeuwen heen meer en meer een monument van het Patriarchaat.
Het werd lastig voor mij de vrouwelijke energie daar waar te nemen. Gelukkig bleef zij buiten het gebouw voelbaar aanwezig. Het was zo troostrijk daarom voor mij om rond de kathedraal te lopen, er een poosje te zitten ... ik deed dit daar graag op verschillende plekken.

Wat ik nu hoop is dat het mogelijk zal worden dat eens de Notre Dame een monument zal worden van Liberté, Egalité, Fraternité. Ik hoop dat de opstand van de gele hesjes dragers, die nu ook weer zo gekwetst zijn, doordat er zo veel geld en aandacht gaat naar deze kathedraal, terwijl zij nog steeds verwaarloosd in de samenleving hun leven moeten zien te leven, een bijdrage aan inzichten zal kunnen geven bij de restauratie van de Notre Dame. Mijn droomwens is een gebouw waarin de dualiteit overstegen wordt en het Kosmische Liefdeslicht weer straalt, ons leidt en koestert. ik schilderde er over in mijn schilderij in 2009 voor mijn serie voor Parijs. Waarin het vissen tijdperk opgaat in de Aquarius-tijd.

In Fatima in Portugal is ook zo’n oer oude vrouwelijke energie plek. Dezelfde vibraties van energie werd ik daar gewaar als rond de Notre Dame. Ook die plek heb Ik geschilderd en zal er in de komende l’Ouverture over vertellen. Het schilderij is nog in mijn bezit en daardoor in het komende l’Ouverture weekend te zien.

Deze l’Ouverture is op 4–5 mei. In dat weekend laat ik werken zien uit mijn serie, die ik maakte voor Fatima en waarmee ik ook nog andere steden in Portugal aandeed. Zoals Oerem, Entrocamento en Tomar. Dat was in het jaar 2011.

Voor wie meer info over een l’Ouverture wilt hebben__Een l’Ouverture begint tussen 13.30 en 14.00 uur. Daarna is er een inleiding en eindigt meestal tussen 16.00 uur – 16.30 uur. Op zondag is er na afloop een zelfgemaakte soep, voor wie mee wilt eten, omdat het altijd plezierig is nog even samen te kunnen zijn. Dit keer is het 5 mei en daardoor ook een mooi moment om stil te staan bij het gelukkige feit dat we in een vrij land leven. Wel is het is fijn voor mij, als je van te voren laat weten of je komt. Mocht je een vrijwillige bijdrage willen geven, dan is dat natuurlijk welkom. Daarvoor staat een mandje klaar.

ik wens jullie een pracht lente toe