l'Ouverture d'Unamore

Menu

November 2019

November 2019

lieve mensen

Het is de maand van de paddenstoelen en vallende blaadjes. Wind, regen en zon wisselen elkaar af. In de avond kunnen we verrast worden, door de zon die de luchten met prachtige kleuren bestrijkt, als ware het een ode aan de dag die voorbij gaat. Soms wordt dan al vaag de maan zichtbaar en even later vergezeld van sterren ……dan besef ik dat in het onmetelijke heelal boven mij werelden van Licht zijn, waar zij die we gekend hebben en lief gehad nu verblijven. ik voel hun aanwezigheid en dat geeft me vertrouwen en kracht.

Dit zijn voor mij bijzondere maanden en waarschijnlijk ook voor zoveel meer mensen.
Want ik neem om me heen waar dat er meer aandacht vrij komt voor liefde en ook zelfs behoefte om ons zelf meer te begrijpen en los te laten wat niet meer bij ons past en om dichter bij de kern van ons zelf komen. Ons eigen leven te leiden.

De l’Ouverture op 2–3 november laat mijn werk uit 2018 zien. In dat jaar verlangde ik al schilderend mijn gevoelens over God te zuiveren en zo kon ik in mijn bewustzijn ook loslaten veel van wat daar was achtergebleven uit verhalen, gesprekken en opvattingen van anderen en die mij beperkten in mijn eigen relatie met God. Voor mij is die relatie voelbaar al zolang ik leef.

Wanneer ik schilder verlang ik om tijdens het schilderen zowel mijn gevoel als mijn intellect (mijn brein) samen te laten smelten en zichtbaar te maken voor mij zelf. Zodat ik mijn voortdurend groeiend bewustzijn als het ware weer opnieuw kan waarnemen door naar het schilderij te kijken.

Tijdens de l’Ouvertures kan ik dit groeiproces met anderen delen. Daarom zijn die weekenden juist ook voor mij zinvol. Kan ik zo blij zijn, als je komt …want wij, allen zijn denkende en voelende wezens onderweg in een verlangen naar meer begrip en levens vreugde dat ontstaat als we antwoorden vinden op de vragen die in ons leven zijn ontstaan Wanneer ons bewustzijn heler wordt en wij ook meer authenticiteit krijgen en onszelf terugzien in onze verbinding met de Albron van het leven.

Zo schilderde ik o.a
De komst van Aarsengel Michael naar de aarde.
Die als een zoon van mensen met de naam van Jezus van Nazareth hier heeft geleefd.
En ook de ons met Pinksteren geschonken inwonende geest van Jezus, zodat wij niet alleen zouden zijn na zijn heen gaan.

lieve jij,
ik wens je toe dat ook jij je beperkende patronen kunt los laten, die je een benauwd gevoel kunnen geven, nu samen met de bladeren die van de bomen dwarrelen, zodat je nieuwe meer vrijere patronen kunt creëren.

je unamore