l'Ouverture d'Unamore

Menu

Oktober 2019

October 2019

lieve mensen

Langzaam beginnen de bladeren aan de platanen voor mijn huis van kleur te veranderen. Het groen verandert al in geel en straks verandert het geel in oranje en daarna in rood tot het blad afsterft en de bomen in hun kaalheid in de avond veranderen tot prachtig zwart kant aan de steeds donker wordende blauwe nachtelijk hemel.

Ook ik ben in de herfst van mijn leven gekomen, waardoor zoveel meer van de kleurrijke schoonheid van het leven voor mij zichtbaar wordt. Wat een rijkdom en troost na al die lastige ervaringen die ik al 77 jaar meemaak en zoveel vragen opriepen en blijven oproepen, waarvoor altijd antwoorden ontstonden en weer ontstaan in en voor mijzelf en die ik koester in mijn hart en in mijn schilderijen.

De komende l’Ouverture d’Unamore op 5–6 oktober zijn we aangekomen in de jaren 2016, 2017 en 2018 waarin ik toen een aantal werken maakte voor bij mijn serie “les Couleurs de Paris”. Deze werken zal ik tijdens de l‘Ouverture laten zien en aanvullen met nog anderen uit die serie, die ik in 2015 exposeerde in de galerie van het gemeente huis van het 6e arrondissement in Parijs. En zo komen we tegen het einde van dit jaar ook bij het einde van wat ik jullie de voorgaande jaren liet zien uit al de vele jaren dat ik schilder. Zoals o.a de series over de oer stammen, de zonen van Jacob en mijn zeven steden project.

In november zijn in de l’Ouverture mijn schilderijen te zien die ik in 2018 maakte over mijn eigen spirituele bewustwording. Daarna in december de laatste maand van dit jaar de werken die ik dit jaar maakte.

Na die maanden beginnen weer een nieuwe jaar dat jaar heet  2020 ... een mooi getal! In vele culturen is dit getal 4 als een heilig getal beschouwd. ik verwacht daardoor dat het wel eens een heel belangrijk jaar kan worden als deze energie vrij komt. Zij zal, als we er voor open staan, ons inspireren tot positieve praktische daden, die niet alleen ons, maar ik hoop ook ook de politici in ons zo op drift geraakte wereld.

In de l’Ouverture hoop ik via de schilderijen thema’s aan te roeren die mij en ons raken en ons bewustzijn kunnen verrijken. Het was 20 jaar geleden, dat ik op deze wijze de maandelijkse l’Ouverture startte. En al die tijd is het voor mij in mijn spirituele ontwikkeling een prachtige verrijking geweest, vooral dank zij hen en natuurlijk ook jij die er aan deelnamen.

lieve jij, ik wens je toe dat je geniet van de kleuren in je leven met al haar schakeringen dat ze je troosten en vertrouwen geven in de schoonheid van je eigen leven.

unamore