l'Ouverture d'Unamore

Menu

Oktober 2020

October 2020

Lieve mensen

Hoe ervaren jullie de sfeer waarin de mensheid nu op aarde met elkaar leeft?
Ik ervaar meer en meer hoe de tirannie van de hebzucht steeds dieper haar macht aan ons mensen probeert op te leggen en tegelijkertijd zie ik, dat vele mensen de waarde van vrijheid, gelijkheid en broederschap  gaan herwaarderen en ook opeisen.

Er wordt nog steeds pijnlijk geleden door vele mensen onder een denkbeeld dat alles wat de mens wil bezitten mogelijk is en toelaatbaar is. Vooral door die mensen en kinderen die daarvoor duidelijk zichtbaar als slaven gebruikt worden en zij zijn het niet alleen, ook onze moeder aarde. Maar heeft dit gedrag de mensheid als geheel gelukkig gemaakt?

Het is nog steeds niet mogelijk voor ieder mens op aarde om in gezondheid en liefde en in oprechte genegenheid met elkaar te leven. Er worden oorlogen gevoerd om wat er in de aarde zit en de oorlogen veranderen nu steeds meer in bacteriële oorlogen om de macht over de grondstoffen te bezitten en zo andere landen uit te buiten en in de greep te houden. Het gaat daarbij niet om de mens die daar woont en zijn prachtige kwaliteiten. Maar om economisch gewin van een enkele groep rijke mensen.

In de komende l’Ouvertures wil ik aandacht geven aan de prachtige goddelijke geestkracht in ons, die ons innerlijk kompas is en ons leidt naar meer licht en liefde in deze duistere periode van de mensheid. Want van waar is de mens gekomen en waar toe en waarheen is hij op weg ?  Hoe wordt daar over gedacht bij het beleid van de regeringen in onze wereld. Worden daar wel debatten over gevoerd ? Zijn we niet alle een grote familie?

Ik nodig je uit voor de eerstvolgende l’Ouverture op 3-4 oktober.

Voor wie meer info over een l’Ouverture wil weten. Zij wordt ieder eerste weekend van de maand gehouden. Een l’Ouverture begint tussen 13.30 en 14.00 uur. Daarna is er een inleiding en eindigt meestal tussen 16.00 uur - 16.30 uur. Op zondag is er na afloop een zelfgemaakte soep, voor wie mee wil eten, omdat na het zien van de schilderijen het altijd plezierig is nog even samen te kunnen zijn. Wel is het is voor mij fijn, als je van te voren laat weten of je komt. Mocht je een vrijwillige bijdrage willen geven, dan is dat natuurlijk welkom. Daarvoor staat een mandje klaar.

In de l’Ouverture van 7-8 november, wil ik aandacht geven aan de lichtkracht in de steden uit mijn zeven steden project en hoe door de eeuwen heen haar inwoners zich daaraan hebben gevoed.

Op 5-6 december wil ik weer opnieuw starten met een snuffelweekend, waarin iedereen vrij is om te komen wanneer het hem/haar uitkomt en ook mee aan kan zitten aan de ronde tafel om ons te bezinnen over wat er gaande is in ons en in de wereld en elkaar te inspireren. Voortaan wil ik daar in ieder seizoen een l’Ouverture aan wijden.

lieve jij, ik wens je een mooie nazomer, waarin je ook van de vruchten kunt genieten van al je inspanningen op je route naar Licht.

je unamore