l'Ouverture d'Unamore

Menu

Rondzendbrief Juli

July 2017

lieve mensen

De zon schijnt volop deze dagen, als ik jullie mijn rondzendmail stuur.

Overal is de atmosfeer heerlijk zacht en warm tot in de avond toe, als de sterren aan de hemel verschijnen. De geluiden zijn anders. Ook de voetstappen klinken anders. Het is alsof ik meer kan waarnemen van het mysterie dat het leven is.

Er komt meer helderheid in mijn bewustzijn en ook merk ik dat dit zich begint af te spelen overal in de wereld. Sluiers, die wij gecreëerd hebben, laten hier en daar al een beetje los. ik zie dat heel mooi in Frankrijk gebeuren en in Brussel beweegt er ook iets in die richting.

Er komt meer hoop en vertrouwen, ja zelfs lef omdat het toch mogelijk blijkt te zijn de wereld, waarin we het samen leven met de vele regels te kunnen veranderen. Regels die ons inperken en tot slaaf maken. Zo roept Emanuel Macron daarvoor zijn aanhang toe. „EN MARCHE” te gaan.

Heel lastig voor hen, die behoudend zijn en ook meer geloof hechten aan de statistieken dan aan wat ons mensen beweegt. Zij willen liever dat het blijft zoals het is, willen de controle daarover niet verliezen.

Maar toch is er een golf van warmte en eensgezindheid waarneembaar in een verlangen naar een meer rechtvaardige wereld. Ook bij hen die over geld en onze economie nadenken en zien dat de bezuinigingen zoveel schrijnend leed veroorzaken.

Er is een steeds groter wordende groep mensen, die zich materieel veel kunnen veroorloven. Voor hen zijn de reclame-boodschappen op radio en tv ieder uur te horen en ook te zien. Maar is die dagelijkse reclame wel een goede impuls in onze leefwereld waar ook veel mensen zich door deze dagelijkse uitzendingen minder waardig in onze maatschappij zouden kunnen gaan voelen. Zij kunnen wel eens in opstand komen, en ik zag dat deze dagen ook in Londen na de beschamende onnodige brand in een flatgebouw.

Kijkend naar mijn werk over de zonen van Jacob, waar in de komende maanden de l’Ouverture over zal gaan, zullen we worden geconfronteerd met ons mens zijn en de talenten die we ieder van ons hebben mee gekregen. Wat doen we daarmee en ook met het kern verlangen dat in ieder mens leeft naar een samen zijn in vrijheid en gelijkheid. In de Jacob familie zien we hoe dit tot een diepe onderlinge verscheurdheid heeft geleid.

Aanstaande l’Ouverture gaat over de derde zoon in de Jacob familie: Levi.

Wat laat deze zoon ons zien over de wijze waarop zij mens waren  ….hun worsteling daarmee in die oude tijd, waarin ze dicht bij en met de dieren leefden.

Kunnen wij in deze tijd ons aan hem spiegelen ... ?

Het boek \\Nieuwe wegen in de communicatie” van Tilly Dinger en Rineke Schoonenboom-Michelbrink laat die mogelijkheid zien.

Verscheidene afbeeldingen van mijn schilderijen over de zonen zijn er in opgenomen. Een afbeelding van mijn werk over Levi staat bij het derde hoofdstuk. Het hoofdstuk gaat over „Vanuit werkelijke kracht communiceren afgaan op de gloed van ons innerlijk transformerend vuur. Mocht het je interseren….  weet je van harte welkom en wens je een blije zomertijd toe.