l'Ouverture d'Unamore

Menu

Rondzendgroet maart 2023

March 2023

Lieve mensen, hier is een groet van mij, want ... binnenkort kan er weer een l’Ouverture gehouden zal worden. En wel op 4-5 Maart.

Steeds dieper zijn we het Aquarius tijdperk binnengekomen. Voor heel de mensheid breekt er nu een tijd aan van loslaten. Ja van al de ballast die ons beperkt in het ware mens zijn. Zodat we oprecht later in dit tijdperk de waarde van Gelijkheid, Vrijheid en Broederschap kunnen vorm geven in onze samenlevingen op de gehele wereld.

Ook de aarde helpt ons daarbij. Zij heeft ons wakker geschud, waardoor wij ons weer meer bewust werden dat het leven een Geschenk is. Het deed de liefde in ons nog meer ontwaken voor hen ver weg in andere landen, die onder het puin van ingestorte huizen hun familie wisten. Of daar waar oorlog heerst of waar het water de mensen heeft verdreven.

Meer dan ooit kan ik nu blij zijn met de aankondiging van de lente door de vele sneeuwklokjes en de bloeiende hazelaar, wanneer het gouden zonlicht met haar levenskracht mij verwarmt en de mimosa geel kleurt. Dit prille begin van de lente geeft mij het o zo nodige vertrouwen, dat ook al is er zoveel om ons heen dat verandert en losgelaten moet worden, er straks net als in de natuur overal nieuwe liefdevolle vormen van samenleven op aarde zullen ontstaan.

In het komende l’Ouverture weekend op 4-5 Maart zal op zondag Muso drie composities spelen geinspireerd op St Fransiscus: van Assisi: vogels - gebed - verlichting.

Fransiscus werd geboren in 1181 of 1182 en stierf in 1226 Hij werd in dat leven een verrassend voorbeeld in los-laten. Als zoon van een rijke koopman in Assisi heeft hij al zijn bezit afgewezen ….afgedaan …..en zo raakte hij thuis in de intimiteit van Gods Schepping, ontdekte de waarde van de Liefde. De enigste Levensenergie, die ons gegeven is en wij mensen zo uit gemak misbruikt hebben.

Ik ervaar het dan ook als een groot geschenk dat Muso, die naar Franciscus genoemd is (Frans Moussault) ons in deze tijd van loslaten straks in de l’Ouverture ons zijn composities wil laten horen.

Ik realiseer me ook dat l’Ouverture betekent ….opening. Laten we ons openen voor de kracht van Aquarius die ons inspireert bij het LOS LATEN en als we loslaten…. laten we dan doen met Liefde.

Neem iedereen mee, die er bij wil zijn, die hier aan deel wil nemen. Op zondag is er voor wie dit wil nog een maaltijdsoep om deze viering af te sluiten. Ik zal schilderijen laten zien die voor mij in kleur weergeven wat Fransiscus mij, al lezend over zijn leven mij heeft doen inzien en zo zal ook Muso verklanken wat deze bijzondere mens in hem aangereikt heeft.

Zoals ik je al liet weten in mijn vorige groet zal Saskia Bosman tijdens een l’Ouverture weekend in de maand mei ons een mini workshop aanreiken voor een DNA Zelfhealing. De datum is nu bekend. Dit zal zijn op zondag 21 mei.Wat kun je verwachten ... kijk daarvoor in de bijlage. En mocht je, net als ik daar naar verlangen laat het me weten.. Want het is natuurlijk wenselijk dat we met 10 deelnemers zijn. Dus kijk ook rond in je omgeving of daar ook behoefte aan is. Hoe meer zielen hoe meer vreugd ... na de healing.

Voor wie meer info over een l’Ouverture wil weten. Zij wordt ieder seizoen houden. Een l’Ouverture begint tussen 13.30 en 14.00 uur. Daarna is er een inleiding en laat ik een voor een de schilderijen zien, die ik op het thema daarvoor heb uitgezocht. Een l’Ouverture eindigt meestal rond 16.30 uur. Mocht je een vrijwillige bijdrage willen geven, dan is dit natuurlijk welkom. Daarvoor staat een mandje klaar. Mocht je bij een l’ Ouverture willen zijn, laat het mij weten. Ook als je op zondag mee wilt genieten van een maaltijd soep, zodat we nog wat langer bij elkaar kunnen zijn. Want .. la vita e bella.

Lieve jij moge Vertrouwen en Liefde je pad verlichten. Unamore