l'Ouverture d'Unamore

Menu

September 2021

September 2021

Lieve mensen

Een nieuw seizoen nadert nu de zomer ons gaat verlaten. Even leek het voor velen dat het leven weer als vanouds kon zijn. Maar in hoeverre was en is dat nog mogelijk? Kent het leven van ons mensen niet verscheidene stadia’s en voor ieder mens is de beleving daarvan uniek. Ook al beleven we nu het einde van de zomer en plukken we er de vruchten van. Genieten van de bessen in vele soorten en zo ook van appels en peren. Maar ook van verschillende groentes, van boeken en films die uitgekomen zijn en kinderen die nu geboren zijn en misschien wel verrassende nieuwe vriendschappen en wie weet ook nieuwe kleren. Toch kijken we met andere ogen, horen we met andere oren. Verwoorden wat we denken misschien nu ook wel anders ... Heel de mensheid is in evolutie ... bewust of niet, het is gaande. Er is geen ontkomen meer aan in deze Tijd van Aquarius.

Op 4-5 september is er weer een l’Ouverture weekend en dit keer is iedereen die wil komen vrij om de trappen in mijn huis te beklimmen tussen 13.00 uur en 16.30. In deze inloop l’Ouverture laat ik enkele werken zien vanuit van mijn beginnend schilderend leven en ook een paar vanuit de laatste jaren.

Het is de eerste l’Ouverture na mijn verjaardag op 25 augustus, waarop ik al wandelend in de bloeiende heidevelden onderweg zal gaan naar mijn 80ste jaar. Wie dan vanuit zijn of haar eigen moed en vertrouwen mij daarvan een fragment wil mee geven, is daar in dit weekend een mooie mogelijkheid voor. Ik zal zorgen voor taart en sappen. Muziek zal klinken ... Martinez Baaijens op Sarod en Ganish op zijn tabla zullen een india’s raga vertolken. Zo in dat vreugdevol samen zijn zullen we ervaren en weten dat we samen op weg zijn op deze mooie aarde naar onze uiteindelijke Bestemming. Ik verheug me er op.

Voor nu al mijn liefs voor jou en weet dat er vooral deze dagen dankbaarheid in mij is voor het leven waarin ik al schilderend mijn groeiend bewustzijn via mijn schilderijen kan delen met jou en anderen.

Je unamore