l'Ouverture d'Unamore

Menu

September

September 2009

Lieve mensen

Terwijl velen van ons weer opnieuw aan het werk gaan, lijkt het wel of er een nieuw jaar begint ... ik wens dat het voor ons allen een pracht jaar mag worden.

Allereerst wil ik iets vertellen over het aanstaande weekend van de l‘Ouverture. Zij  vindt dit keer niet alleen plaats in mijn atelier, maar we gaan ook, als het weer het toelaat, naar enkele plekken in de stad, waar ik eens de Maya energie, die daar nog in de aarde vibreert, heb opgevangen.

De Maya cultuur, zoals onze wetenschappers die in de laatste eeuwen aangetroffen hebben, is een verre echo van wat zij oorspronkelijk was. Dit gegeven maakt het echter voor ons in eerste instantie verwarrend en ongeloofwaardig, wanneer blijkt dat zij ook hier heeft geleefd. Zo was het ook voor mij destijds een grote verrassing. Maar als je die unieke energie eenmaal gevoeld hebt wordt het aannemelijk.

Tijdens het maken van mijn serie over oude stammen, die de aarde bewoonden, werd mij via een channel verteld dat de Maya’s zich in zeer vroege tijden over heel onze planeet verspreid hadden. Zij waren gekomen om de aarde, die toen uit haar baan geslingerd was, weer terug te brengen in haar oorspronkelijke loop. Dit is hen gelukt met hulp van volkeren, die toen op aarde leefden en bij de tonen van walvissen en dolfijnen op het moment suprême. Ook hier, waar nu Amsterdam vibreert hebben in die zeer vroege tijden een groep Maya’s geleefd. Ik heb sterk de indruk dat hun energie nog steeds een bijdrage geeft aan de unieke leefsfeer van deze stad. Op mijn site bij de serie die ik over Amsterdam maakte, kun je aan deze energie proeven.

Mocht je dat weekend mee willen gaan, dan lijkt het me fijn als je van te voren je via mijn site geïnformeerd heb. Misschien heb je zelf voorkeur voor bepaalde plekken en kunnen we die middag deze samen beleven. Voor dit speciale weekend wil ik voorstellen dat we om 13.00 uur starten. Mocht dit voor jou problemen geven, laat me dat dan weten. Ik zal iedereen die zich aanmeldt berichten, wanneer we op pad gaan.

De energie die ik destijds waarnam kan zich op sommige plekken wat terug getrokken hebben, waardoor wij haar straks niet kunnen voelen. Ook kan zij zich verplaats hebben om haar kwaliteit te beschermen voor invloeden, welke op deze plekken aanwezig zijn. Het is daarom niet te voorspellen of wij in het weekend iets zullen waarnemen. De energie, die ik opving, is in de schilderijen aanwezig . Ook van daaruit inspireren ze nog de stad en ook ons wanneer we naar deze schilderijen kijken. Het vage gevoel dat ieder van ons bij zich draagt en dat zingt van een bijzondere heelheid in ons zelf, kan bij het kijken naar deze schilderijen weer aan de oppervlakte van ons bewustzijn komen en ook op de plekken, die we straks gaan bezoeken. Want deze Maya’s leefden in harmonie met elkaar en met de natuur. Zij kenden een harmonie, waarvan wij een echo nog vaag in ons voelen en ons doet  verlangen te ervaren, waarnaar wij streven in ons leven van alle dag. Hoe komt het dat wij daarna verlangen? wat is dat in ons?

De laatste maanden heb ik vooral gewerkt aan mijn site. Ik hoop dat deze site voor een bezoeker een l’Ouverture d’Unamore op internet kan zijn. Helaas is hij nog niet klaar ... maar wel het Nederlandstalige gedeelte. Mijn zoon Joera heeft zich er weer over gebogen en ik was verrast en blij met zijn vernieuwde vormgeving.

Wie weet treffen we elkaar volgende week en anders kun je op de site je ook altijd laten inspireren door de Maya’s die ooit eens hier leefden.

Al mijn liefs

unamore