l'Ouverture d'Unamore

Menu

Tentoonstelling werken Pieter van Velzen in Vredeskerk

April 2010

Ter gelegenheid van de vastentijd tot het komende Paasfeest op 4 april heb ik enkele schilderijen van mijn vader Pieter van Velzen aan de Vredeskerk in Amsterdam uitgeleend. Het zijn drie prachtige schilderijen over de levenshouding van Jezus van Nazareth. Een houding waarmee hij voor de hele mensheid een toonbeeld werd van overgave aan de ongedeeldheid in de Schepping.

Tijdens zijn kruisweg ging deze grootse Liefdesmeester voorbij aan de dualiteit, waarmee hij ons de weg terug wees naar de Oerbron van Liefde, waaruit al het geschapene is voorgekomen. Ook zijn er deze weken foto’s te zien van de kruiswegstaties, die mijn vader maakte voor de kapel van de Lutgerus kweekschool in Hilversum. Het schoolgebouw en de kapel zijn later overgenomen door de EO omroep, waarna de staties door een nieuwe muur bedekt zijn.

kruismanifestatie_500

pieter_unamore_500

maria_200

Voor deze Kerk in Amsterdam maakte mijn vader Pieter van Velzen een houten gepolychromeerd Maria beeld. Dit prachtige devotie beeld wordt op 15 Augustus op de feestdag van haar Hemelvaart buiten in processie rond de kerk gedragen.

Het adres van de Vredeskerk is
Pijnackerstraat 9, vlak bij de Ferdinand Bolstraat.
De kerk is elke dag open van 13-17 uur.
Tel 020 662 6909
http://www.amsterdam.vredeskerk.nl/