l'Ouverture d'Unamore

Menu

Volop zomer

August 2013

Lieve mensen

Nu het volop zomer is, zijn jullie misschien al het huis uit en onderweg in de weelde van je vrije tijd. Voor wie nog thuis is stuur ik de lijst met werken die in het aanstaande l’Ouverture d’Unamore weekend van 3 – 4 augustus te zien zijn. Het thema is: op reis.

Daarvoor heb ik enkele werken uitgezocht die ons o.a. naar Egypte brengen, maar ook in Europa laten reizen en zelfs ons nog naar Vietnam brengen en Indonesië.

O, die kleine aarde, dat prachtige planeetje in dat onmetelijke grote heelal, waar we op wonen en waar zoveel in beweging is. In vele gebieden tref je chaos aan en mensen op de vlucht vanwege een oorlog of natuurgeweld.

Nu de zon zo warm schijnt en het in de natuur zo hittevol stil kan zijn, komen herinneringen bij mij boven aan momenten, waarop het zonlicht ook zo sterk aanwezig was op plekken, waar ik mij dan bevond. Dan ben ik weer even in Egypte of Portugal, soms op een plek in Frankrijk, ook wel in Spanje. Loop ik door Berlijn in verlaten straten op het hete middag uur. Word ik wakker in mij tentje aan de rand van een veld met honderden zonnebloemen in Turkije, die het zonlicht opdrinken.

Zoek ik verkoeling in de prachtige moskee van Damascus en huilt mijn hart over de wrede situatie daar en in Egypte. Hoor ik de klanken van de dood die er springlevend is.

Ik hoop dat deze l’Ouverture ons meer zicht kan geven in wat het voor ons persoonlijk betekent om op deze aarde te leven en dat het onze liefde voor haar voeden zal.

ontvang al mijn liefs

unamore