l'Ouverture d'Unamore

Menu

Zomer

July 2010

Lieve mensen,

Wat is de zomer toch een heerlijke tijd !

De mensen zijn weer zo mooi om te zien, nu zij door de zon gekust zijn. Ook al is het maar slechts een zwoele avond in de maneschijn, een keer proeven aan de stilte in de bossen, of het zwemmen in de rivieren en je ziet iedereen om je heen opleven. De geur van de bloemen, het liggen in het  gras,  het is allemaal zo voedzaam voor ons geluk. Vanmorgen kreeg ik een serie foto’s te zien uit de onmetelijke kosmos. Ik keek via de foto’s in die verre ruimte boven ons, waar ons hart deel vanuit maakt en door gevoed wordt. Ik dacht aan de Liefdevolle begeleiding van de engelen en de o zo velen in het licht levende zielen, die naar ons en die piepkleine aarde uitgaan en ons begeleiden naar een nieuwe fase in onze geschiedenis.

Ik kijk graag naar die grenzeloze hemel  boven mij waar de wolken in voorbij zeilen.Vooral wanneer de ochtend zon haar kleurt met grenzeloos vertrouwen, maar ook als de avondzon ons groet met zoveel liefde. We kunnen ons altijd bemind weten ….ook wanneer we het zelf daar moeilijk mee hebben. Ach, onze kleine aarde, waar zo intens veel op gebeurt. Dat minuscule kleine stipje in die grootse kosmos waarop ik leef en mijn schilderijen maak ... jij nu voor je computer zit en plannen maakt….misschien ... een koekje eet ... en straks iemand belt of de krant gaat lezen ...  Deze schepping gaat ons begrip te boven.

Ik wil even je aandacht vragen voor het aanstaande l’Ouverture weekend op 7-8 Augustus. Het thema is “leven in schoonheid“. Vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur kun je rond snuffelen op mijn atelier ... is er ruimte voor gesprek ... zijn er de nieuwe ansichtkaarten te koop ….

Het duurt nu niet lang meer  of de schilderijen gaan naar Portugal. Over enkele weken verschijnt de flyer voor de l’Ouverture die op het Prinseneiland zal worden gehouden in de Kunstkerk. Daar zullen mijn werken te zien zijn, die in Portugal tentoongesteld gaan worden, aangevuld met werken over zon en maan, hemel en aarde. Mijn wens daarbij is dat  een groot aantal mensen weet krijgen van mijn schilderijen en daarom zal ik het fijn vinden als je door het rondsturen van de flyers daar een bijdrage aan wilt geven. Deze tentoonstelling geeft een mooi inzicht in mijn werk en in het bijzonder van mijn steden project.

Lieve jij, ik wens je een heerlijke zomer op onze geliefde grootse en o zo beminde aarde

Met al mijn liefs voor jou en de jouwe

unamore