l'Ouverture d'Unamore

Menu

Zonnewende in de winter

December 2011

Lieve mensen,

Het licht keerde weer terug op 21 december.

Het is de zonnewende in de winter.

Ook de l’Ouverture d’Unamore keert terug
in Amsterdam op de Nassaukade 169 B
Op 7–8 Januari zal het zover zijn
en wel met het thema ‘leven met contrasten’.

Nu wij als mensheid nog met één been in de oude tijd staan en met het andere been al een nieuw tijdperk ingestapt zijn, komen nog duidelijker de tegenstellingen in onze samenleving aan het licht. Het leek me daarom een mooi onderwerp om het nieuwe l’Ouverture seizoen mee te starten. Ook omdat het juist de tegenstellingen zijn die ons helpen om bewuste mensen te worden, te groeien in helderheid en oprechtheid, waardoor het leven lichter en blijer kan worden.

De deur gaat weer open om 13.30 uur en na de begroeting met een kopje thee, houd ik om 14.00 uur een inleiding, waarna we naar boven naar het atelier gaan, waar ik een voor een de schilderijen laat zien. Daar op het atelier zullen op zo’n middag niet alleen de schilderijen het zijn, die ons inspireren, maar ook door het delen met elkaar van wat er in ons leeft, zullen we die middag ons rijkelijk gevoed weten. Ik verheug me erop.

Op de zondag middag is er na vier uur een klein uur waarin we onze inzichten, die we tijdens het kijken naar de schilderijen vergaard hebben, opschrijven in een gedicht of laten klinken met een meegebracht muziek instrument. Misschien voor jou liever al tekenend of zingend of dansend, zodat we onze gevoelens beter kunnen bewaren in ons hart. Daar kunnen zij vruchtbaar wachten op een moment, wanneer we er behoefte aan hebben om ons er opnieuw mee te voeden. Dit vrije expressie uur wordt afgesloten met een maaltijd soep, zodat iedereen geaard weer naar huis kan gaan.

Bij binnenkomst vind je een mandje voor het entree geld; op zaterdag 12.50 en zondag 15.00 euro.

ik wens iedereen een licht en vrede in het hart

unamore