l'Ouverture d'Unamore

Menu

Schilden

Een schild is een heel persoonlijk in kleuren door mij geschilderd verhaal van een mens.

Het heeft aspecten van een portret zonder de fijne uiterlijke weergaven. In zo een schild gaat het meer om een innerlijke weergave van de geportretteerde. Ik gebruik graag het woord schild vanwege de verwantschap met de schilden die vanuit de sjamanistische traditie gemaakt worden. Deze schilden hebben een beschermende en corrigerende functie voor bepaalde aspecten van een persoon of stam. Een door mij gemaakt schild vervult deze zelfde functies voor degene voor wie het gemaakt is.

In mijn schilden gaat het vooral om de schoonheid van de ziel, de weerkaatsing van haar licht. Zo wordt het tegelijkertijd zowel boodschapper als getuige van de ziel. Door deze eigenschappen kan het schild beschermend en corrigerend werken. Het geeft richting aan het bewustzijn van de geportretteerde in de positieve zin. Op deze wijze wordt het goddelijke aspect van de mens zichtbaar.

In 1983 begon ik met het maken van schilden. Sindsdien heb ik deze wijze van portretteren steeds verder ontwikkeld. Ik schilder ze op papier en maak gebruik van gemengde technieken.
Het formaat is 65 x 55 centimeter. De prijs is 3.000 euro. inclusief lijst.

Wanneer u geinteresseerd bent in een persoonlijk schild kunt U mij, Unamore, bellen op het nummer 020-6123532.

Schild Schild

Schild Schild